Ringstaartmaki

Ringstaartmaki’s zijn sociale dieren en leven in groepen van soms wel dertig dieren. Mannen en vrouwen hebben elk hun eigen rangorde. Een absolute leider is er meestal niet. Uiteindelijk zijn de vrouwen de baas over de mannen. Eén van de mannen heeft meer contact met de vrouwen dan de anderen. In het paarseizoen mag hij als eerste met hen paren.

Antislip

Rotsachtige gebieden met struiken en weinig bomen vormen het natuurlijke leefgebied van de ringstaartmaki. De onderkant van zijn handen en voeten is leerachtig. Zo heeft het dier een betere grip tijdens het lopen over de rotsen. De ringstaartmaki is bijna de hele dag op zoek naar voedsel. Hierbij kan hij een afstand afleggen van één kilometer. Aan het begin van de middag neemt hij een pauze.

Lemur catta

  • Leefgebied: Zuidwest-Madagascar
  • Voeding: vruchten, bladeren en soms insecten
  • Leeftijd: wordt tot 20 jaar oud
  • Gewicht: 3,5 kilo
  • Nakomelingen: 1 à 2 jongen
  • Draagtijd: 4,5 maand
  • Te zien: Langs de wandelsafari

Leuk om te weten

Bij ringstaartmaki’s hebben de vrouwtjes een aparte rangorde en de mannen een aparte rangorde. Maar de vrouwen zijn altijd in de meerderheid en de baas over de mannen.

Volg ons op Facebook