Zwartvoetpinguin

Zwartvoetpinguïns leven in grote groepen bij elkaar. Als een mannetje en een vrouwtje voor elkaar kiezen, dan blijven ze in hun verdere leven samen. Tijdens het broeden en voeden van de kuikens wisselen ze elkaar af. Om de beurt gaat pa of ma naar zee om te eten.

Vliegen

Zwartvoetpinguïns eten zeedieren. Ze brengen dan ook veel tijd door in zee, op zoek naar voedsel. Tijdens de achtervolging van een prooi duiken ze soms dertig meter diep. Hierbij ‘vliegen’ ze met een snelheid van wel 36 kilometer per uur.

Zwarte pinguïns

Olierampen en vervuiling van het water bedreigen deze grappige dieren. In het jaar 2000 kwamen duizenden pinguïns onder de olie te zitten. Toen zijn veel dierverzorgers, ook uit Nederlandse dierentuinen, naar Zuid-Afrika gegaan om de pinguïns te wassen.

Speniscus demersus

  • Leefgebied: kustgebied van Zuid-Afrika en Namibië
  • Voeding: vissen, inktvissen en schaaldieren
  • Leeftijd: wordt 10 jaar 
  • Gewicht: 3 kilo
  • Nakomelingen: legt 1 tot 3 eieren
  • Draagtijd: broedt die in 39 dagen uit
  • Te zien: Langs de wandelsafari

Leuk om te weten

Deze pinguïns kunnen erg luidruchtig zijn. Ze hebben de bijnaam ‘ezelspinguïn’. Niet voor niets want ze maken hetzelfde geluid als een ezel!

Volg ons op Facebook